TRABZON / AKÇAABAT - SARITAŞ İMAM-HATİP ORTAOKULU

Mrt

Okulumuz ingilizce  öğretmenleri Nil Birinci ve Özlem Seis'in ortağı olduğu etwinning projesi Hello, dear Cli-mates! kapsamında öğrencilerimiz ispanya ortağı okul öğrencileriyle Google meet üzerinden buluşup İngilizce kendilerini tanıttılar ve kahoot etkinliği yaptılar.

Mrt

Okulumuz 6 B ve 6 C öğrencileri ingilizce öğretmenlerimiz Nil birinci ve Merve durak koordinatörlüğünde Başakşehir İTO huma hatun imam hatip Ortaokulu öğrencileriyle ingilizce mektuplaşmaya başladı. Mektuplarını gönderen öğrencilerimiz heyecanla cevapları bekliyor.

Mrt

Okulumuz öğrencileri ingilizce meslek tanıtımı etkinliği yaptılar

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Afet ve Acil Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Türkiye'deki tüm okullarda 4 Mart Cuma günü saat 11.30'da yapılan "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" bütün öğretmen, öğrenci ve personelimizin de katılımıyla okulumuzda da gerçekleştirilmiştir.

Ara

Sarıtaş İmam Hatip Ortaokulu olarak çıkarttığımız okul dergimizin bu sayısını Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle "Peygamberimiz ve Eğitim" konusuna ayırdık.

Ekm

Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Tedbirleri kapsamında okulumuz gerekli hazırlıkları yapmıştır. Öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticilere yönelik rehberlikler hazırlanmıştır.

Kas

Öğrencilerimizde dil sevgisi ve bilinci oluşturmak amacı ile Türkçe öğretmenimiz Elif KURU tarafından okulumuzda Türkçe Sokağı oluşturulmuştur. Bu çalışma ile öğrencilerimizin ana dilimiz olan Türkçeye ilgi ve sevgi duymaları, dilimizin yapı özelliklerini öğrenmeleri, yazar ve şairlerimizi görselleriyle tanımaları, milli kültürümüze ait değerlerin farkında olmaları amaçlanmıştır. Görsel sanatlar öğretmenimiz Songül TURAN'ın çizimleriyle renklenen sokağımız öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve okula gelen misafirlerimiz tarafından beğeni ve ilgi gördü.

Şbt

Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Emine ALŞAN EKİCİ tarafından tasarlanan okulumuzun yeni logosu.

Ara

Öğretmenler günü münasebetiyle düzenlenen yarışmada 7/E sınıfı öğrencimiz Adem DERTLİOĞLU´nun "Öğretmenim" adlı şiiri ilçe birincisi olmuştur.